25 Nisan 2014 Cuma

A Rotası 9.Gün

Halfeti'ye geldiğimizde kendimizi Ege ya da Akdeniz kıyısında gibi hissediyoruz. Suyun rengi, havanın sıcaklığı, esinti, iskelede bekleyen tekneler... Deniz kenarında olmadığınızı düşündürecek hiçbir şey yok. Sular altındaki köyü, camiyi, evleri görmeye gidiyoruz. Küçük bir tekne, kubbesine kadar suların altına gömülü olan caminin önüne kadar götürüyor bizi.


Buraya gelirken yamaçlardaki Asurlular'dan kalma yapıların önünden geçiyoruz. Küçük teknenin kaptanı aynı zamanda teknenin rehberi biraz komik bir dille yöre tarihi hakkında bize bilgiler veriyor, ama henüz İngilizce konusunda yeterli değil. Neyse ki kendi rehberimiz Kemal Bey imdadımıza yetişiyor.

Zeugma Mozaik Müzesi'ne geldiğimizde hepimizin aklında güzeller güzeli Çingene Kızı var. Müze’nin içi büyüleyici. Burada saatlerce kalabiliriz ama güneşi kaçırmadan şehrin çarşısını ve sokaklarını da keşfetmek istiyoruz. Gaziantep bize sakin ve dinlendirici geliyor. Belki de A rotasının Anadolu'daki son şehri olduğu içindir.


Günlerdir yoldayız. Kaç kilometre oldu acaba? Toplam kaç şehirden geçtik? Kaç insanla tanıştık? Kaç dağı selamladık? Kaç medeniyetin yaşadığı topraklara ayak bastık? Kaç kuş sürüsü üstümüzden uçup geçti? Kaç defa "burası inanılmaz" dedik?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder