19 Nisan 2014 Cumartesi

A Rotası 3. Gün

                                                                TRABZON

Gece geç saatlerde tüm ekip, ayakları şişmiş ve gözlerinden uyku akan bir şekilde uçaktan iniyoruz. Aklımızda, gözümüzün önünden hiç gitmeyen yedi tepeli şehir İstanbul'un manzaraları... Büyük ihtimalle hepimiz rüyamızda şehrin bir sokağında gezineceğiz. Karanlıkta otele gelip hızla odalarımıza yerleşiyoruz, tek isteğimiz ertesi gün tanışacağımız Trabzon için hazırlanmak.
Uyanıp odalarımızın penceresinden baktığımızda Karadeniz kıyısında olduğumuzu hatırlatan bir manzara karşılıyor bizi. İncecik kumların denizle birleştiği bir yer ve sonrası olabildiğince mavi...         
Ve tabi ki herkes Sümela Manastırını göreceği için çok heyecanlı.

Karadeniz dağlarında döne dolaşa yukarılara çıkıyoruz. Otelden çıktıktan bir buçuk saat kadar sonra artık 1.150 metre kadar yüksekteyiz. Yaklaşık 300 metre de yürüyeceğiz.
Bir gün öncesinin yorgunluğunu henüz üzerinden atmamış olan Comeseeturkey ekibinin hızını görmelisiniz... Manastıra çıkan bir kısmı taşlı topraklı bir patika, bir kısmı da merdivenden oluşan yolu koşar adımlarla çıkıyoruz. Ve işte, orada, tam karşımızda, yüzünü güneşe dönmüş, sırtını dağa yaslamış, dev kayaların arasında duruyor! İnanılmaz...
Nasıl olur da bir yapı hem bu kadar güçlü hem bu kadar alçak gönüllü, gizemli, koruyucu, hem de geçit vermez bir kale gibi görünür? 
                                                  SÜMELA MANASTIRI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder